Natuurgeneeskundig Therapeute
Mariëtte van Lierop

 

 

 

 

Home
Kennismaken
Natuurgeneeskunde
Voice Dialogue
Voice Dialogue is in 1972 ontwikkeld door de psychologen Hal en Sidra Stone. Vanuit hun ervaring als praktiserend psycholoog waren zij bijzonder geïnteresseerd in het onderbewuste van de mens. Waarom het zo moeilijk is om dingen in onszelf te veranderen ondanks dat we het wel heel graag willen. Wat er gebeurt als we in situaties komen waar we helemaal niet willen zijn en het gevoel hebben dat het ons steeds overkomt.

Er is een mooie metafoor om Voice Dialogue op een simpele manier uit te leggen en dat is de bus. In de bus heb je een chauffeur en passagiers. Je zou de chauffeur als bewuste ik en de passagiers als deelpersoonlijkheden (ook wel ikken genoemd) kunnen zien. Maar regelmatig zit niet het bewuste ik aan het stuur maar één van de ikken.

Misschien herken je het volgende wel. Je wil bv graag een opleiding gaan volgen, een muziekinstrument leren bespelen, op yogales gaan, of noem maar op en je bent helemaal enthousiast…………en dan. Dan komen die stemmen of gedachten die allerlei problemen zien, of die geen zin hebben om vroeg op te staan of ’s avonds nog op pad te gaan of wat dan ook. En vervolgens blijft het aanmeldingsformulier oningevuld of ben je na 3 lessen al weer gestopt.
Of een ander voorbeeld je wil meer voor jezelf opkomen en je niet meer door een collega, familielid of kennis de wet laten voorschrijven. Je hebt helemaal bedacht wat je gaat zeggen als……..maar zodra je geconfronteerd wordt met die persoon verander je in een klein onzeker mensje en zijn al die goed voorbereidde zinnen als sneeuw voor de zon verdwenen.
Frustrerend hè. En zo zou ik nog tientallen voorbeelden kunnen geven, maar ik denk dat je de strekking wel begrijpt.

Met Voice Dialogue ga je samen op zoek met de facilitator (begeleider) naar jouw deelpersoonlijkheden (want dat kan bij iedereen anders zijn) die betrokken zijn in specifieke situaties. En krijg je zicht op wat er gebeurt in die bus en wie er achter het stuur zit. (om de metafoor te gebruiken)

Hoe gaat dat precies?
De facilitator (begeleider) nodigt een deelpersoon uit om vrijuit te spreken. Je gaat soms letterlijk even op een andere stoel zitten om even helemaal dat deel te voelen. En dat klinkt misschien vreemd, maar het is niet anders dan die stem in je hoofd die zegt dat we meer moeten bewegen, slimmer moeten zijn, gezonder moeten eten., stoppen met roken, enzevoort, enzevoort” En ik denk dat we die allemaal wel kennen.

Met Voice Dialogue krijg je meer controle over jezelf, omdat je je bewuster wordt van welke primaire delen het stuur steeds overnemen. En zo kan je zelf weer achter dat stuur en worden de deelpersoonlijkheden meer adviseurs waar je naar luistert, die je serieus neemt, maar ligt de uiteindelijke beslissing bij jezelf.
Voice Dialogue
Homeopathie

Hypnotherapie/regressie
 
 
 

Aangesloten bij

Onder Nummer :

4661-A-07380

 

 

 

 

 

 

 

webmaster@betermetnatuur.nl

 
 
 

 
       

 

 

 

© Copyright Bram van Lierop
 
Tel: 0164-680401