Natuurgeneeskundig Therapeute
Mariėtte van Lierop

 Diernatuurgeneeskundig Therapeut
Pieter van Lierop

 

 

 

 

 
Epilepsie bij honden

 

Opvallend is dat epilepsie veelvuldig voorkomt bij honden. Zo las ik op de site van een rasvereniging dat bij slechts 2,2 % van de populalatie epilepsie voorkomt. Dit betekend echter wel dat meer dan 2 van de 100 honden van dit ras epilepsie hebben. En kennelijk zijn er rassen waar dit aantal nog hoger ligt.

Epilepsie is voor de eigenaar van een hond misschien wel de vervelendste aandoening die zijn hond kan hebben, omdat de impact van een aanval, vooral de eerste, bijzonder heftig is.

Over de oorzaken van epileptische aanvallen is naar mijn mening nog maar erg weinig bekend. Daarnaast lijkt het erop dat het begrip epilepsie een verzamelbegrip is waaronder een groot aantal, door verschillende oorzaken veroorzaakte toevallen wordt begrepen. Hoe kan het anders zo zijn dat in maximaal   30 % van de epilepsie gevallen er homeopatische remedies werken.

Vanuit dit perspectief is Pieter bezig met onderzoek naar de mogelijke veroorzakers van epileptische aanvallen. Ook binnen de werkgroep bioresonantie voor dieren is voor dit onderwerp aandacht. Het ligt in de bedoeling om op deze of een speciaal hiervoor ingerichte site meer informatie te verstrekken.

 
 
 
 
 
 
 
 

Interview Bergse Bode

Aangesloten bij

Onder Nummer :

4661-A-07380

 

 

 

 

 

webmaster@betermetnatuur.nl

 
 
 
 

 
       

 

 


 

 

© Copyright Bram van Lierop
 
Tel: 0164-680401